OOW 2012: Tips, trucs en ervaringen rondom Oracle OpenWorld & JavaOne - AMIS publiceert een handzaam boekje (of download) met tips voor een top-conferentie - image

OOW 2012: Tips, trucs en ervaringen rondom Oracle OpenWorld & JavaOne – AMIS publiceert een handzaam boekje (of download) met tips voor een top-conferentie –

San Francisco is de city of love. Iedereen is er vriendelijk en geeft je het gevoel dat je elkaar al jaren kent. San Francisco is ook de city of fog. In de ochtend is de stad bedekt met een koele zeemist die de stad in nevelen hult en je dwingt om voorzichtig te rijden.

Tijdens Oracle OpenWorld en JavaOne komen deze twee aspecten bij elkaar. Je bent onder gelijkgestemden, de Oracle-afficionados uit de hele wereld. Tegelijk zijn de omvang van Oracle OpenWorld, JavaOne en de mogelijkheden van San Francisco zo overweldigend dat het beeld onduidelijk wordt.

image

Daarom heeft AMIS een handzaam boekje uitgebracht waarin we al onze ervaring rondom Oracle OpenWorld, JavaOne en San Francisco hebben gebundeld. Alles wat je wilt weten voordat je weer vertrekt, om goed voorbereid te zijn en achteraf het ‘had ik maar geweten -gevoel te voorkomen!

Bijvoorbeeld:

Dresscode
De dresscode voor Oracle OpenWorld is business casual. In de praktijk lopen allerlei gradaties van business tot zeer casual door elkaar – van kostuum, t-shirt en rafelige spijkerbroek. Polo’s, overhemden, spijkerbroek of iets formeler – eigenlijk kan vrijwel alles wel, zeker als je niet op een podium gaat staan.

Op JavaOne ligt dat genuanceerder: daar val je volstrekt uit de toon met een pak, een jasje of zelfs maar een stropdas – tenzij dat overduidelijk een parodie op een stropdas is. JavaOne trekt een jonger, alternatiever publiek – meer de hard core coders dan de managers en business architecten – en men kleedt zich beslist een stuk meer casual.”

En:

Weglopen uit een sessie
Weglopen uit een sessie is niet ongebruikelijk! Zeker als dit je eerste conferentiebezoek in Amerika is, is het wellicht wennen. Maar het is niet vreemd als je een sessie uitloopt (en halverwege een andere sessie binnenloopt). Het wordt wel op prijs gesteld als je dat met minimale overlast doet.

Er zijn in een slot 60 sessies waar je uit moet kiezen. Als de keuze die je na lang wikken en wegen hebt gemaakt nogal blijkt tegen te vallen – bijvoorbeeld omdat de inhoud niet volgens het abstract is of omdat de spreker meer een mompelaar is – dan is het niet raar dat je je kostbare tijd ergens anders gaat besteden.

 

Interesse?

Insider tips is gratis ter download beschikbaar gesteld op: www.amis.nl/insidertips.

Wilt u een origineel exemplaar ontvangen, kom dan op zondag 30 september naar de Benelux Community Networking Event bij restaurant Lulu in San Francisco, sponsored by AMIS, of mail uw contactgegevens met het aantal stuks naar marketing@amis.nl en dan komt het zo snel mogelijk uw kant op!