AMIS Masterclass Advanced SQL - scherp je SQL skills in een pittige en praktijkgerichte dag - maandag 10 december 20188367001

AMIS Masterclass Advanced SQL – scherp je SQL skills in een pittige en praktijkgerichte dag – maandag 10 december

Of je nu ‘klassieke’ Oracle applicaties ontwikkelt, met APEX bezig bent, een SOA landschap inricht of een Java/JEE (bijvoorbeeld ADF) applicatie bouwt: het fundament van veel van wat je doet is de database. En de crux van optimaal gebruik van de database is en blijft SQL. Dit bepaalt performance en schaalbaarheid en ook ontwikkel-productiviteit en zelfs pure functionaliteit. SQL kan veel meer in de Oracle Database dan de meeste – ook heel ervaren ontwikkelaars – weten. Tussen Oracle7 en Oracle 11gR2 is er met eigenlijk iedere release enorm veel kracht bijgekomen in de handen van “SQL componisten”. En je doet jezelf tekort als je niet regelmatig je SQL vaardigheden aanscherpt tot de nieuwste technische mogelijkheden en vooral de praktijkbewezen evolutie.

Op maandag 10 december verzorgt AMIS – Oracle specialist in Nieuwegein, sinds 1991 – een Masterclass Advanced SQL. Waarin voor ervaren SQL ontwikkelaars een overzicht wordt gegeven van de evolutie van de database – tot en met 11g Release 2 en met hier en daar al een vooruitblik naar 12c.

De mogelijkheden van SQL in de Oracle Database worden verkend. Van voor naar achter en tot in de diepte. Want SQL is veelzijdig – en veelzijdiger dan de meeste zelfs ervaren database ontwikkelaars en DBAs zich realiseren. Een doel met deze MC is om deelnemers te laten zien wat er met SQL mogelijk is en vooral waar SQL een krachtiger en eleganter alternatief is voor PL/SQL of andere applicatie code (Java, .Net, PHP etc.). Als het kan in SQL, kan het zelden beter op een andere manier.

Een paar van de onderwerpen die aan bod komen:

  • inline views and query refactoring
  • scalar subquery
  • recursive querying (betere aanduiding van hierarchical queries)
  • rollup, pivot and unpivot
  • (nieuwe) outer join syntax & partition outer join
  • analytical functions (vanzelfsprekend), vooral lead & lag
  • Flasback Versions (naast Flashback Query)
  • Regular Expressions

Spreker tijdens deze masterclass is Lucas Jellema, Oracle ACE Director en veelvuldig spreker op internationale conferenties zoals ODTUG Kaleidoscope, UKOUG en Oracle OpenWorld en ervaren Oracle consultant die een praktijkgebaseerde sessie zal verzorgen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze Masterclass. Ben je een ervaren Oracle ontwikkelaar of DBA (of een Java of SOA die de Oracle Database als fundament heeft) en wil je wel eens zien wat er dan nog meer allemaal kan met SQL dan je al weet? Meld je dan aan via http://www.amis.nl/amis-masterclasses/advanced-oracle-sql-masterclass

(NB: deelname kost 595 euro; er zijn verschillende kortingsregelingen)