AMIS Masterclass Advanced SQL – scherp je SQL skills in een pittige en praktijkgerichte dag – maandag 10 december

Lucas Jellema
0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Of je nu ‘klassieke’ Oracle applicaties ontwikkelt, met APEX bezig bent, een SOA landschap inricht of een Java/JEE (bijvoorbeeld ADF) applicatie bouwt: het fundament van veel van wat je doet is de database. En de crux van optimaal gebruik van de database is en blijft SQL. Dit bepaalt performance en schaalbaarheid en ook ontwikkel-productiviteit en zelfs pure functionaliteit. SQL kan veel meer in de Oracle Database dan de meeste – ook heel ervaren ontwikkelaars – weten. Tussen Oracle7 en Oracle 11gR2 is er met eigenlijk iedere release enorm veel kracht bijgekomen in de handen van “SQL componisten”. En je doet jezelf tekort als je niet regelmatig je SQL vaardigheden aanscherpt tot de nieuwste technische mogelijkheden en vooral de praktijkbewezen evolutie.

Op maandag 10 december verzorgt AMIS – Oracle specialist in Nieuwegein, sinds 1991 – een Masterclass Advanced SQL. Waarin voor ervaren SQL ontwikkelaars een overzicht wordt gegeven van de evolutie van de database – tot en met 11g Release 2 en met hier en daar al een vooruitblik naar 12c.

De mogelijkheden van SQL in de Oracle Database worden verkend. Van voor naar achter en tot in de diepte. Want SQL is veelzijdig – en veelzijdiger dan de meeste zelfs ervaren database ontwikkelaars en DBAs zich realiseren. Een doel met deze MC is om deelnemers te laten zien wat er met SQL mogelijk is en vooral waar SQL een krachtiger en eleganter alternatief is voor PL/SQL of andere applicatie code (Java, .Net, PHP etc.). Als het kan in SQL, kan het zelden beter op een andere manier.

Een paar van de onderwerpen die aan bod komen:

  • inline views and query refactoring
  • scalar subquery
  • recursive querying (betere aanduiding van hierarchical queries)
  • rollup, pivot and unpivot
  • (nieuwe) outer join syntax & partition outer join
  • analytical functions (vanzelfsprekend), vooral lead & lag
  • Flasback Versions (naast Flashback Query)
  • Regular Expressions

Spreker tijdens deze masterclass is Lucas Jellema, Oracle ACE Director en veelvuldig spreker op internationale conferenties zoals ODTUG Kaleidoscope, UKOUG en Oracle OpenWorld en ervaren Oracle consultant die een praktijkgebaseerde sessie zal verzorgen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze Masterclass. Ben je een ervaren Oracle ontwikkelaar of DBA (of een Java of SOA die de Oracle Database als fundament heeft) en wil je wel eens zien wat er dan nog meer allemaal kan met SQL dan je al weet? Meld je dan aan via http://www.amis.nl/amis-masterclasses/advanced-oracle-sql-masterclass

(NB: deelname kost 595 euro; er zijn verschillende kortingsregelingen)

About Post Author

Lucas Jellema

Lucas Jellema, active in IT (and with Oracle) since 1994. Oracle ACE Director and Oracle Developer Champion. Solution architect and developer on diverse areas including SQL, JavaScript, Kubernetes & Docker, Machine Learning, Java, SOA and microservices, events in various shapes and forms and many other things. Author of the Oracle Press book Oracle SOA Suite 12c Handbook. Frequent presenter on user groups and community events and conferences such as JavaOne, Oracle Code, CodeOne, NLJUG JFall and Oracle OpenWorld.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Het kennis-delings-seizoen bij AMIS - en hoe je daar van kan profiteren

De titel suggereert niet alleen dat er bij AMIS kennis wordt gedeeld – hetgeen in flinke mate het geval is – maar doet ook vermoeden dat dat seizoensgebonden is. Dat klopt eigenlijk niet. Het delen van kennis en ervaringen, nieuwtjes en vondsten gaat min of meer continue door. Een deel […]
%d bloggers like this: