Jouw toekomst als Oracle professional - AMIS !!EXTRA!! informatieavond over jouw ontwikkelingspad 13422386 1019544571447648 7687716130941590224 o1

Jouw toekomst als Oracle professional – AMIS !!EXTRA!! informatieavond over jouw ontwikkelingspad

Als je dit leest en je bent Oracle professional – ontwikkelaar of administrator – is de kans groot dat je jouw carriere bent gestart in de jaren ’90, in het tijdperk van Oracle7, Oracle Forms en Client/Server applicaties – net voor de opkomst van Java, internet, mobiel en SOA. Misschien ligt je start daar nog wel voor en misschien ben je van een tikje later. Maar in elk geval: je hebt een solide fundament en al vele jaren ervaring in Oracle technologie.

Nu is het 2012. En de afgelopen jaren is de technologie in hoog tempo ontwikkeld. Web 2.0 applicaties en multi-tier architecturen dienden zich aan en SOA, Service Bus en BPM zijn opgekomen. Java is overal – en HTML 5 staat op het punt om Flash en Silverlight te verdringen, in desktop browsers en in mobiele devices. Eindgebruikers worden mondiger en veel-eisender en real-time, push-enabled, BI-gedreven dashboards en multi-channel takenlijsten worden in snel itererende agile-projecten gerealiseerd.

Oracle 11g Database doet alle simpele DBA taken zelf – en de uitdaging voor de Database Administrator is verschoven naar groter en interessanter, zeker als 24/7 beschikbaarheid, virtualisatie en de cloud als infrastructuur opduiken. Middleware administratie en integrale security zijn zomaar twee nieuwe uitdagingen op de weg van de administrator, naast een verdergaande consolidatie en professionalisering van deployment en monitoring.

De uitdaging voor de Oracle professional lijkt duidelijk: hoe kies je je weg naar de toekomst? Om interessante klussen te blijven (gaan?) doen is het nodig om aansluiting te vinden bij de ontwikkelingen in de markt. Eerst moet je natuurlijk goed inzicht hebben in wat die ontwikkelingen zijn – in de markt in het algemeen en binnen de Oracle technology stack in het bijzonder. Dan moet je uitvinden hoe je vanuit je huidige kennis en ervaring de aansluiting vindt en jezelf prepareert voor het werken met de huidige en komende technologie. En tenslotte moet je het gaan doen – kennis vergaren, ervaring opdoen en je profileren om de passende klussen op te kunnen pakken.

Op dinsdag 14 februari 2012 op dinsdag 28 februari (vanaf 18.00 uur) organiseert AMIS in Nieuwegein een extra ingelaste informatieavond over deze toekomst van Oracle professionals. Omdat wij denken te weten hoe die toekomst er in grote lijnen uitziet – en omdat wij Oracle professionals denken te kunnen helpen hun toekomst waar te maken. NB: de sessie van dinsdag 14 februari gaat gewoon door; deze was achter volledig overtekend – vandaar 28 februari als extra mogelijkheid.

Tijdens deze avond presenteert Lucas Jellema – Oracle ACE Director en CTO van AMIS – de ontwikkeling van de technologie en producten van Oracle en het gebruik ervan binnen bedrijven nu en in de toekomst. Hij bespreekt ook hoe de rol van Oracle professionals evolueert en welke eisen in de toekomst aan ontwikkelaars en administrators gesteld worden.

Enkele ervaringsdeskundigen – Oracle professionals die in de afgelopen jaren de stap van ‘klassiek’ naar ‘modern’ hebben gezet – vertellen vervolgens waarom en hoe zij zich doorontwikkeld hebben. De keuzes die ze hebben moeten maken, de uitdagingen waar ze mee geworsteld hebben en het werk dat ze nu en in de toekomst verwachten te gaan doen.

AMIS heeft ervaring in het mee groeien met de veranderende wereld van Oracle. In de markt zijn we op dit gebied altijd een voorloper geweest. In de afgelopen jaren hebben we naast onze eigen professionals ook veel professionals die bij onze klanten werken geholpen in de toepassing, adoptie en migratie naar nieuwe technieken, zoals SOA, Middleware, Java, Mobiel, Agile, Cloud en SaaS en moderne toepassing van ondermeer de Database, PL/SQL. Je kent ons wellicht ook van presentaties, publicaties en onze blog waar we verslag doen van onze ontdekkingen met toepassing van vaak de nieuwste technologie en waar we onze bevindingen beschikbaar stellen aan Oracle professionals wereldwijd.

Wij willen onze ervaring op dit gebied delen, en deze verder uitwerken in een concreet programma onder de titel ‘Doorscholing’ dat we zullen aanbieden aan Oracle professionals – zoals jij. Wij schetsen tijdens deze avond onze plannen en willen die graag verder met jullie uitwerken om samen af te stemmen hoe dit programma het beste ingevuld kan worden.

We hopen je te mogen begroeten op 14 februari of 28 februari- om je bij te praten over de toekomst (jouw toekomst!) en hopelijk te leren hoe we jou het best zouden kunnen helpen op weg naar die toekomst. Zie http://www.amis.nl/Event-inschrijving/?event_id=29 voor meer details over deze bijeenkomst en om je aan te melden.