Oracle Open World 2011 en JavaOne 2011 - een terugblik door AMIS-team html

Oracle Open World 2011 en JavaOne 2011 – een terugblik door AMIS-team

Hier vind je twee uitgebreide artikelen met een verslag van Oracle Open World 2011 en van JavaOne 2011. Ook vind je in deze blog-post de slides van de ‘Report from Oracle Open World 2011’ sessie die op 17 oktober plaatshad bij AMIS in Nieuwegein.

Je vindt ook nog enkele additionele resources en referenties.

Artikelen

Ons team heeft exclusief voor DB Magazine een indruk van de Oracle Open World 2011 geschreven; de uitgebreide variant van dit artikel kan je hier downloaden: AMIS report from  Oracle Open World – artikel in DB/Magazine.

Ook Java Magazine publiceert een exclusieve review geschreven door Luminus (Paul Bakker en Bert Ertman) en AMIS (Lucas Jellema). Lees een uitgebreide versie van het artikel in Artikel in Java Magazine 5 over JavaOne 2011 .

Presentaties

Van 2 – 6 oktober werd in San Francisco de jaarlijke Oracle Open World conferentie gehouden. Gelijktijdig – of: als onderdeel van OOW – werd ook JavaOne georganiseerd. In vijf dagen werd door medewerkers van Oracle – maar ook van andere leveranciers en open source projecten – de status en toekomststrategie rond Oracle technologie toegelicht en gepresenteerd. Voor Java & JEE gebeurde datzelfde. Naast status, visie en strategie boden deze twee conferenties zeer veel technische inhoud – tips & tricks, best practices, nieuwe versies van producten en frameworks, evaluaties en demonstraties, project-presentaties en panel-discussies. Het gehele team van AMIS dat OOW bezocht stelde de volgende presentatie samen die een overzicht biedt van de belangrijkste aankondigingen en bevindingen.

Download hieronder de presentaties:

Report from OOW first half

Report from OOW second half

Overige Resources

De Content Catalog met de slides van de Oracle Open World presentaties: (https://oracleus.wingateweb.com/scheduler/eventcatalog/eventCatalog.do)

Video streams voor de voornaamste OOW keynotes (http://medianetwork.oracle.com/media/channels/2011-openworld/948003235001)

De Content Catalog met de slides van de JavaOne presentaties

Video streams voor de voornaamste JavaOne keynotes (http://medianetwork.oracle.com/media/channels/2011-JavaOne/374671059001)

Parlays video-streams voor tientallen JavaOne technical sessions: http://www.parleys.com/#st=4&id=102979