Kennismaking met Grids - demo & workshop Oracle Coherence (dinsdag 28 oktober, 16.30 uur) 13422386 1019544571447648 7687716130941590224 o1

Kennismaking met Grids – demo & workshop Oracle Coherence (dinsdag 28 oktober, 16.30 uur)

Het is wat laat, maartoch wil ik jullie met nadruk wijzen op en uitnodigen voor de Kennis Centrum sessie die morgen (dinsdag 28 oktober) plaatsvindt bij AMIS. Deze sessie gaat over Grids – een van de hot topics van zowel JavaOne 2008 als Oracle Open World. Grids, zowel Data Grids als Compute Grid, zijn snel in opkomst. Als oplossing voor performance, schaalbaarheid en beschikbaarheid. Voor zowel web applicaties (delen van session scope), (database) persistence oplossingen als SOA architecturen inclusief BPEL en ESB.

In deze sessie gaat Peter Ebell resultaten delen van vele uren uitzoeken, denkwerk, navragen bij product managers en overleggen met grid specialisten op diverse plekken in de wereld. We zullen kijken naar en discussieren over de plek van Grids in architecturen – wat gaat de rol van Grids zijn in de komende jaren. Wat kan een Grid doen voor Web Applicatie en/of SOA Applicatie omgevingen.

Daarnaast gaan we ook hands-on aan de slag: hoe integreer je een grid in je eigen applicatie? Hoe zet je objecten in het grid en hoe query je data vanaf het grid. Welke design patterns spelen een rol?

De sessie maakt gebruik van Oracle Coherence voor de hands-on. Open source alternatieven als TerraCotta en GridGain werken op vergelijkbare manieren, dus je krijgt een goed beeld van hoe je grids vanuit je eigen code kan aanspreken.

Deze sessie is zeer de moeite waard voor (technisch) architecten, infrastructuur-specialisten en ervaren Java ontwikkelaars. Ook beginnende Java ontwikkelaars kunnen prima meedoen – het gebruik van Coherence vanuit Java code is zeker niet het meest ingewikkelde wat je ooit hebt gedaan!

Heb je interesse – je kunt je aanmelden via http://www.amis.nl dan zorgen wij voor een warme maaltijd.

One Response

  1. Jan October 27, 2008