AMIS Query - Verslag van Oracle Open World 2009 - dinsdag 27 oktober (uitnodiging) americas cup win 2682133k1

AMIS Query – Verslag van Oracle Open World 2009 – dinsdag 27 oktober (uitnodiging)

Vorige week was in San Francisco het hoogtepunt van het Oracle jaar: Oracle Open World 2009, de grootste IT conferentie ter wereld. Tijdens deze conferentie ontvouwde Oracle haar strategie en visie voor de komende periode, lieten product managers de nabije toekomst zien van bestaande en nieuwe producten, deelden honderden specialisten hun ervaringen en toonden leveranciers en Oracle engineers op de demo-grounds de nieuwste snufjes. Ca. 40.000 bezoekers waren aanwezig in het hart van San Francisco om zich vijf dagen lang te laten overvoeren met Oracle weetjes.

Als je er bij was vind je het misschien leuk nog eens herinneringen op te halen en ervaringen te bespreken. Als je er niet bij was ben je misschien geinteresseerd in de belangrijkste aankondigingen, de mooiste demo’s en wetenswaardigste feiten. Dat kan, aanstaande dinsdag op de AMIS Query – Verslag van Oracle Open World 2009. In deze (gratis) sessie doet de AMIS-delegatie naar OOW (Marco Gralike, Peter Ebell en Lucas Jellema) verslag van de conferentie. Je bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Vanaf 17.30 serveren wij een diner, om 18.30 start de sessie die duurt tot pakweg 21.00 uur. Om je aan te melden, ga naar: registreren AMIS Query OOW 2009.

In deze sessie komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe zit het nu met Fusion Applications? Bestaan ze, wanneer komen ze, hoe zien ze eruit? Wat moet ik ermee?
 • Wat is het grote thema van Oracle Open World? Wat is de kernboodschap die er in geramd wordt bij iedere gelegenheid? En waarom eigenlijk?
 • Wat wil Oracle nu eigenlijk met Sun. Is die hardware relevant voor Oracle? Wat gaan ze doen met MySQL? Hoe ziet de toekomst van Java eruit?En wie zijn die twee mannen op dat plaatje hiernaast?
 • Hoe gaan Solid State Disks de wereld veranderen? Wat is een FlashCache?
 • Die nieuwe Oracle Database 11gR2 – is dat wat? Wat zit daar voor nieuws in? En wanneer komt die er voor mijn platform (en in XE vorm?)) Wat kunnen we na 11gR2 verwachten?
 • Hoe ziet Oracle de toekomst van grid/cloud computing, multi-cores, virtualisatie? Wat voor licentiemodellen hebben ze in gedachten?
 • Wat is die Database Machine (Exadata v2) waar ze zoveel herrie over maken. Is dat relevant voor mij?
 • Wat zijn de nieuwe features in APEX (4.0). Wat moet ik eigenlijk met APEX – is dat nu de toekomst voor applicatie ontwikkeling?
 • Wat is de verdere roadmap voor Fusion Middleware 11g? We hebben nu SOA Suite 11g en WebCenter 11g. Wat gaat er nu verder nog gebeuren? Wat is die OSB ook weer en hoe past die in het hele plaatje?
 • Zijn er nog interessante ontwikkelingen met ADF? Komen er nog nieuwe componenten? Vertel eens iets over de best practices die Oracle inmiddels heeft opgebouwd met die 3000+ ontwikkelaars van Fusion Applications.
 • Laat eens wat demo’s zien van bijvoorbeeld ‘The Killer Feature in Oracle Database 11g Release 2’ of ‘The best practice for reuse and service based development with ADF’ of ‘Creating and End-to-End process with SOA Suite 11g – and doing End-to-End message tracking’
 • Vertel eens iets over de toekomst van Oracle Coherence, van SQL Developer, van Oracle Forms en de BI producten. JavaOne 2009 ging veel over REST – de eenvoudige variant van WebServices – hoe kijkt Oracle daar tegenaan?
 • Ik heb een paar vragen over Oracle product X, feature Y en toekomst-visie Z die ik wil stellen.
 • Hoe was dat concert van Aerosmith?

2 Comments

 1. Lucas Jellema October 26, 2009
 2. Helmut Steeman October 24, 2009