Transformatie - Business done differently 13422386 1019544571447648 7687716130941590224 o1

Transformatie – Business done differently

AMIS is uit ruim 10.000 Oracle Specialized Partners verkozen tot Oracle EMEA Middleware partner van het jaar. Een geweldige bekroning van vele jaren hard werk. Gestart met een idee en via een veelheid aan activiteiten, tot optimale wasdom gekomen als Oracle specialist.

Vergelijk het met de transformatie van eitje via rups naar vlinder. Iedereen herkent deze transformatie waarbij het geplante ‘idee’, via een energieverslindende veelvraat tot iets moois leidt. De belangrijkste les hiervan is dat je er niet bent met slechts een idee. Het begint pas met het in gang zetten van dat idee. Die beweging vreet energie. Energie, die ook volop beschikbaar is, omdat we een doel voor ogen hebben. We weten dus waar we het voor doen. En uiteindelijk groeit er een mooie gracieuze vlinder!

De transformatie van AMIS

Bij AMIS is het niet anders gegaan. AMIS is ontstaan door een idee van studenten die een gat in de markt zagen: software voor organisaties die onderhoud aan vliegtuigen uitvoeren. Aircraft Maintenance Information Systems (AMIS) werd geboren. De met Oracle technologie gebouwde applicatie werd ontwikkeld voor een launching customer. Dat is waar het vervolgens ook eindigde. Het gat in de markt bleek ergens anders te liggen. De kennis van toepassing van Oracle technologie bleek meer waarde te hebben dan de gebouwde software. En zo ontstond AMIS als IT-bedrijf.

De essentie

Zo stormachtig als IT zich ontwikkelde en steeds aanweziger werd in de wereld om ons heen, zo stormachtig groeide AMIS. Naast de Oracle kern werd er gestart met kantoorautomatisering: hardware zoals servers en netwerken, implementatie van standaard software, testen, enz. De rups leek er nooit genoeg van te kunnen krijgen. Zoals bij elk IT-bedrijf waren er projecten met wisselend succes. Om te overleven op lange(re) termijn was het daarom noodzakelijk om een goede zelfanalyse te uit te voeren. Dit leidde terug tot de kern: wij zijn specialisten in Oracle technologie. AMIS verliet zijn cocon en groeide uit tot een prachtige vlinder, bekroond met een geweldige award, die nooit eerder een Nederlandse Oracle partner ten deel viel.

Ware transformatie

“Know yourself, accept and love yourself for who you are, be confident, feel safe, be the change.” Dat is voor mij de basis van ware transformatie. Ken je kracht, en creëer van daaruit iets moois. Niet voor jezelf, maar met en voor anderen. De kennis die we als know-how bedrijf vergaren delen we graag met anderen, met collega’s, met klanten en met de hele Oracle community. We werken samen en versterken elkaar. En dat in de overtuiging dat iets nieuws maken veel meer waarde levert dan vervanging of meer van hetzelfde. We zijn niet bang om ingehaald te worden, omdat we zelf altijd op zoek zijn naar de grenzen van ons kunnen en elkaar uitdagen om samen de volgende stap of sprong te wagen. Be confident, feel safe. Robert Ingersoll lanceerde het concept ‘We rise by lifting others’. En dat is precies wat we willen en ook echt doen. Doing business differently. AMIS straalt door anderen te laten delen in onze kennis. Sinds jaar en dag is ons motto: voordoen, samen doen, zelf doen. Dat motiveert ons om altijd een stap voor te zijn, te helpen en daarna weer ruimte te maken voor een volgende stap vooruit.

Continue transformatie: je bereikt je doel en wilt weer verder

Voor AMIS is deze award een geweldige extra stimulans om door te gaan en de lat weer hoger te leggen. Onze relaties nemen we graag mee in dit proces. Ik zie transformatie als een voortdurend proces, eens begonnen, steeds gevoed, altijd uitdagend en met heel veel voldoening. In het begin kostte dit veel energie, nu geeft het veel energie. Het verhaal van de rups en de vlinder. Hoe mooi is dat?