Report from Oracle Open World - op maandag 17 oktober, 17.00 uur bij AMIS in Nieuwegein html

Report from Oracle Open World – op maandag 17 oktober, 17.00 uur bij AMIS in Nieuwegein

Het zal je niet zijn ontgaan dat vorige week in San Francisco Oracle Open World woedde. In een krappe week legde Oracle voor zo’n 45.000 bezoekers de strategie neer, de roadmap voor tientallen productlijnen en ook een serie nieuwe aankondigingen. De meest opvallende lanceringen: de Oracle Public Cloud, de Oracle NoSQL database en Big Data Applicance, de Exalytics machine voor BI ‘at the speed of thought’, de algemene beschikbaarheid van Fusion Applications en Oracle Social Networking.

AMIS was met zeven medewerkers aanwezig op Oracle Open World – om sessies te bezoeken, presentaties te geven, met productmanagement te overleggen, nieuwe producten te bekijken, op de demo grounds met productontwikkelaars te spreken, ervaringen uit te wisselen met peers van over de hele wereld… enzovoort.

Op Maandag 17 oktober verzorgt deze AMIS equipe een presentatie waarin de belangrijkste bevindingen vanaf de conferenties worden gedeeld. Bijvoorbeeld: wat wil Oracle met die Public Cloud? En: wat is de roadmap voor SOA Suite en OSB? Wat gebeurt er met APEX? Is Database 12c al binnenkort te verwachten? Is de opmars van ADF verder doorgezet – en wat houdt dat precies in? Wat zijn de andere aankondigingen van Oracle – zoals NoSQL, Big Data Appliance, Exalytics en Oracle Social Networking? Verwacht ook de eerste screenshots van Enterprise Manager 12.

Deze avond is ook een goede gelegenheid om tips te krijgen over de specialismen van de toekomst, de manier waarop Oracle mobilisatie van applicaties aanpakt en hoe de virtualisatie verdergaat. De achtergronden bij WebLogic en de nieuwste inzichten rondom data integratie (OWB, ODI, GoldenGate) passeren de revue. Hoe staat ADF ervoor? En wat is huidige situatie van WebCenter? Is de integratie van OSB in JDeveloper al gereed? En hoe zijn de plannen voor SOA Suite? Hoe vult Oracle de verdere ontwikkeling van BPM (Suite) in?

Hardware (appliances en de Exa-familie), virtualisatie (Oracle Virtual Machine en Virtual Assembly Builder), operating system (Oracle Unbreabable Enterprise Linux en Solaris) en de Exabus vormen het fundament voor de ‘engineered to work together’ configuraties. Ook hierover de recent ontwikkelingen belicht.

We kijken naar de status van Java: hoe staan de community en het platform ervoor? Wat gebeurt er met SE, FX, ME en EE? Zit de sfeer er een beetje goed in?

Uiteraard is er volop gelegenheid tot vragen stellen en discussiëren.

De sessie vindt plaats in Nieuwegein (Edisonbaan 15), begint (stipt) om 17.00 (inloop vanaf 16.30 uur) en duurt – onderbroken door diner – tot pakweg 21.00 uur. Toegang is gratis.

Zie voor details en om je aan te melden: http://www.amis.nl/evenementen/616