AMIS Associates zorgen voor kwaliteit en flexibiliteit in projecten

AMIS Associates zorgen voor kwaliteit en flexibiliteit in projecten

Koningsdag 2015, een bijzondere dag voor Dordrecht. Het altijd zo goed bereikbare centrum stond voor een flinke uitdaging. De normaal gesproken afdoende parkeerruimte en het openbaar vervoer konden de verwachtte toeloop niet aan.

Nu is Dordrecht wel gewend aan grote evenementen: de ervaring met de grote kerstmarkt en ‘Dordt-in-stoom’ heeft de gemeente geleerd om flexibel te zijn, met behoud van kwaliteit. Goed bereikbare P+R plaatsen, een goede bewegwijzering vanaf de omringende snelwegen en de lokale rondweg en een gevoelsmatig af-en-aanrijdende pendelbusdienst van nette touringcars. Het resultaat is dat Dordrecht ook bij dit soort evenementen uitstekend bereikbaar blijft, de roulatie niet stagneert en iedereen makkelijk midden in het centrum uitkomt. Kortom, een uitstekende flexibiliteit die inspringt op een tijdelijk verhoogde vraag. Dit kwam Dordrecht op Koningsdag 2015 zeer goed van pas.

Stabiliteit en flexibiliteit

flexibiliteitZo heeft een bedrijf ook vaak behoefte aan flexibiliteit, zodat het kan inspringen op een (tijdelijk) verhoogde vraag. Denk hierbij aan (IT) projecten die worden uitgevoerd. Binnen de lijnorganisatie is meestal geen capaciteit of benodigde kennis beschikbaar voor de projectwerkzaamheden. Daarom krijgt een project een eigen status en wordt zelfstandig aangestuurd door een projectleider. Als manager van het project, wil je stabiliteit in kwaliteit en flexibiliteit in uitvoering. Aan de basis van kwaliteit staat vakmanschap. Aan de basis van flexibiliteit staan aanpassingsvermogen en elasticiteit in bemensing.

Ook wij zoeken elasticiteit

Ikzelf ben vaak betrokken bij projecten die meer kennis en elasticiteit vragen dan er beschikbaar is. Onze klanten zoeken dan meestal twee dingen. Aanvullende kennis van en ervaring met nieuwe technologie. En extra mankracht, omdat de hoeveelheid werk die tijdens een project moet worden verzet vaak groter is dan de capaciteit die beschikbaar is. AMIS wil deze ondersteuning graag bieden. Maar ik zie wel een relatief stabiele bezetting van onze consultants bij onze klanten. Dus ook wij hebben behoefte aan elasticiteit! Vanzelfsprekend met kwalitatief hoogwaardige partners.

AMIS Associates

Kwalitatief hoogwaardige partners. Dat zijn AMIS Associates. Zelfstandige professionals die gekozen hebben voor het ondernemerschap. Relaties waarmee we nauwe contacten onderhouden, die evenveel affiniteit hebben met ons als wij met hen.

Een-van-onsWij beschouwen iedere AMIS Associate als één van ons. Daarom mogen onze klanten ons ook aanspreken op hun kwaliteiten. AMIS Associates draaien mee bij onze interne kennisavonden. Kennisdeling is tenslotte één van onze kernwaarden en de basis van onze toegevoegde waarde. Door AMIS Associates te beschouwen en behandelen als collega’s durf ik te stellen dat een AMIS Associate een partner is voor wie ik mijn hand in het vuur steek.

Zelfstandigheid en samenwerking

Vanzelfsprekend blijft een AMIS Associate een zelfstandig professional die zijn ondernemersvrijheid behoudt. Een belangrijk aspect in de samenwerking is het bieden van toegevoegde waarde aan elkaar. Onze AMIS Associates hebben altijd de keuze via AMIS te werken of buiten AMIS. We werken vrijwillig samen, omdat we weten dat we iets voor elkaar betekenen.

AMIS Associates helpen mij om elasticiteit aan onze klanten te bieden. Mijn doel is om resultaat met onze klanten te bereiken. En onze Associates zijn net als onze eigen consultants, uitstekend in staat om onze klanten te helpen. Het AMIS Associate programma is daarom goed voor onze klanten, maar ook goed voor de Associates en daarmee goed voor ons.