Open Brief aan Oracle Professionals - gun jezelf twee dagen kennismaking met je toekomst - op 2 en 3 juni 2016 image 1

Open Brief aan Oracle Professionals – gun jezelf twee dagen kennismaking met je toekomst – op 2 en 3 juni 2016

Beste Oracle professional,

Of je nu PL/SQL ontwikkelaar bent, DBA, ADF ontwikkelaar of SOA Suite specialist, de nieuwsgierigheid blijft altijd kriebelen. Hoop ik. Je wilt beter worden in je vak, nieuwe dingen leren, minimaal bijblijven en je blijven doorontwikkelen. Het is best lastig om in de hectiek en de druk van je dagelijkse werk daar tijd en ruimte voor te maken. Af en toe een week naar Oracle OpenWorld of een conferentie in een ver oord zou mooi zijn, maar is vast niet zo makkelijk te regelen met je manager, je thuisfront of je boekhouder.

imageOp 2 en 3 juni komt die internationale conferentie naar jou toe. Op die dagen vindt op vliegveld Valkenburg bij Leiden de Beyond the Horizon conferentie plaats, georganiseerd door AMIS ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan. In 112 sessies treden ruim 70 sprekers aan, afkomstig uit vijf continenten. Onder hen veel Oracle product managers, Oracle ACE Directors en andere specialisten met concrete praktijkkennis. Dit evenement biedt je dus de gelegenheid om in heel korte tijd en heel dicht bij huis over allerlei onderwerpen de breedte en de diepte in te gaan en ook meer te leren over waar je in je dagelijkse praktijk mee bezig bent of tegenaan loopt.

De hoofdthema’s van de conferentie zijn:

  • Database – zowel database administration als database development (SQL, PL/SQL, APEX) met onder anderen Jonathan Lewis, Bryn Llewellyn, Alex Nuijten, Tim Hall, Graham Wood
  • UX & UI – User eXperience en User Interface development (bijvoorbeeld ADF, Oracle JET en rich client JavaScript web development frameworks) met sessies door Jeremy Ashley, Duncan Mills, Frank Nimphius, Andrejus Baranovskis, Steven Davelaar, het Oracle Applications User Experience team en anderen
  • Integratie & API Management – web services, SOA (Suite), BPM (Suite), API management; sprekers ondermeer Darko Vukovic, Lonneke Dikmans, Torsten Winterberg, Guido Schmutz, Luis Weir
  • Buginess Agility, Continuous Delivery en Provisioning – o.a. Matt Wright, Shay Shmeltzer,
  • Middleware Platform – WebLogic, Exalogic – met Edwin Biemond, Shaun Smith, Jacco Landlust, Simon Haslam

De cloud komt in diverse sessies langs, security en architectuur zijn terugkerende elementen en praktijktoepassingen spelen een grote rol. Daarnaast zijn er in veel sessies demo’s te zien.

De conferentie is kleinschalig, laagdrempelig en intiem genoeg om sprekers en andere deelnemers makkelijk aan te spreken en om tips en oplossingen te vragen en ervaringen uit te wisselen. De sessies gaan veelal de diepte in met sprekers die praktijk-specialist zijn op hun onderwerp. Je kunt in deze twee heel intensieve dagen meer te leren over onderwerpen waar je al in de praktijk mee bezig bent – en horen hoe je peers zaken aanpakken en uitdagingen oplossen. Daarnaast heb je de kans om inspiratie op te doen, een gevoel te krijgen voor toekomstige ontwikkelingen en de kansen die daaruit voortkomen en de kruisbestuiving te ervaren tussen verschillende technologieën.

Ik zou je van harte willen adviseren om jezelf deze twee dagen te gunnen. Om een stap te zetten in je kennis en je bewustzijn van wat er allemaal speelt en aan zit te komen. En om te ervaren hoe het is om met honderden vakgenoten samen te zijn, ervaringen uit te wisselen en plannen te vergelijken. Een internationale conferentie, in je voortuin. Die kans doet zich niet zo vaak voor. Grijp hem dus.

Details over de conferentie – zoals sprekers, sessies, agenda, locatie en het inschrijfformulier – vind je op deze website: http://www.amis-conference.com/. Kosten voor deze twee dagen zijn 795 euro. Kom je met een paar collega’s dan zijn er groepskortingen beschikbaar. Stuur voor vragen daarover of over andere aspecten van de conferentie een mail naar AMIS25@amis.nl.

Ik heb in mijn carrière al een flink aantal Oracle conferenties bezocht. En het is soms moeilijk om aan anderen – die er niet waren – uit te leggen wat zo bijzonder en waardevol is aan zo’n evenement. Een paar trefwoorden zijn: energie, enthousiasme, inspiratie, plezier, bevestiging en erkenning, delen, verbinding, expertise, diepgang en de interactie met gelijkgestemde zielen uit allerlei organisaties, landen en culturen. Een internationale conferentie waar de top-specialisten op diverse gebieden aanwezig zijn en direct aanspreekbaar zijn voegt voor mij een belangrijke dimensie toe aan mijn dagelijkse werk. Dat is niet allemaal heel concreet in waarde uit te drukken – maar ik hoop van harte dat je ruimte vindt in je agenda en je budget om op 2 en 3 juni tijdens de AMIS25 Beyond the Horizon conferentie zelf te ervaren wat ik zo bijzonder en waardevol vind. Mijn collega Job Oprel schreef recent een blog artikel waarin hij ook beschrijft wat de waarde is van deelname aan een conferentie; lees ook zijn verhaal: Why go to a seminar or conference?

.

Hartelijke groeten en graag tot 2 en 3 juni op Vliegveld Valkenburg.

Lucas Jellema

CTO van AMIS

 

PS: Misschien moet je je manager overtuigen van het nut van deelname aan deze conferentie. Je vindt hier een brief aan managers en team leads van Oracle professionals zoals jij waarin ik uitleg waarom het meer dan de moeite en kosten waard is om jou aan de Beyond the Horizon conferentie te laten meedoen. Misschien kan je die brief gebruiken om samen tot de beslissing te komen.