Laatste "Plug" - Cuddly Toys Not Included - Een AMIS Query met Doug Burns tools 15649 6401

Laatste "Plug" – Cuddly Toys Not Included – Een AMIS Query met Doug Burns

Donderdag as. is de AMIS Query van Doug Burns over SQL Tuning, gebruikmakend van de Oracle Enterprise Manager (Tuning en Diagnostics pack). Misschien verwachten velen een hoog “DBA” gehalte, maar niets is minder waar…

Deze presentatie bevat bijna geen enkele slides en is echt een aanrader om bij te wonen. Het gaat over kleuren, indelingen, interpretaties van grafieken en er zit een goeie scheut droge Schotse humor in deze presentatie verwerkt. Waarschijnlijk zal Doug ook nog de Real Time SQL Monitoring tool in kleur en geur uitleggen.

Met andere woorden geen moeilijke “DBA” achtige presentaties, maar stof om over na te denken als het gaat over SQL Tuning en de tooling, De Oracle Enterprise Manager (de bij de database meegeleverde DB Console) in dit geval de Oracle 11gR2 variant, die Oracle hiervoor steeds meer navoren drukt op alle mogelijke tiers waar zich Oracle en andere software bevind.

Voor extra info over Real Time SQL Monitoring zie ook de volgende blogpost: Real Time SQL Monitoring

Het is nog mogelijk om je aan te melden (zodat we o.a. een inschatting hebben t.a.v. de hoeveelheid eten) voor deze AMIS Query op Donderdag 17e Juni om 18:00 uur via:

Groet, Marco

PS.

De “Cuddly Toys Excluded” titel slaat op zijn haat/liefde verhouding met “Polly and the Boys” die bij tijd en wijle zijn blogsite overnemen (“The Cuddly Toys Liberation Front” – CTLF) of weer eens een puinhoop maken van zijn hotel kamer tijdens conferenties, als ze te veel vrijheid krijgen van Doug…

Meer info hier: http://oracledoug.com/blog/

๐Ÿ˜‰

2 Comments

  1. Marco Gralike June 15, 2010
  2. Anton Scheffer June 15, 2010