Kennissessie ADF 11g - Ode aan de Task Flow americas cup win 2682133k1

Kennissessie ADF 11g – Ode aan de Task Flow

ADF 11g staat vooral bekend om zijn rich components waarmee een moderne, interactieve en aantrekkelijke user interface kan worden ontwikkeld. En een beetje om de Data Visualization Components (DVTs) waarmee allerlei geavanceerde grafieken en andere vormen van grafische data-presentatie kunnen worden ingepast in de web applicatie.

Veel minder bekend en zichtbaar is de Task Flow. Terwijl dat uit oogpunt van architectuur en voor een efficiente organisatie van een onvangrijk ontwikkel-project en zeker voor het kunnen realiseren van reuse de belangrijkste vernieuwing is geweest in ADF 11g.

Een TaskFlow is een op zichzelf staande module die zowel code – managed beans, navigation rules – als user interface bevat. Een task flow is bijna een mini-applicatie met mogelijk verschillende schermen, complexe navigatie tussen de schermen en een eigen memory scope. Een task flow kan worden geintegreerd in schermen in de applicatie (en in andere task flows). Het contract daarvoor bestaat uit input parameters en events. Task flows kunnen worden verpakt in libraries en tussen projecten worden uitgewisseld als generieke reusable componenten. Een voorbeeld van dat laatste gebruik van task flows zijn de WebCenter Services.

In deze KC sessie ‘Ode aan de Task Flow’ gaan we kennismaken met de Task Flow. Ook al weet je nog niets van ADF 11g – of al juist een heleboel – na deze bijeenkomst zijn task flows ook jouw vriend. Wel is enige ervaring met JDeveloper en ADF 10g nodig om zinvol deze sessie bij te wonen.

We laten zien – en daar ga je vervolgens ook zelf mee aan de slag – hoe de allereenvoudigste task flow kan worden gemaakt, kan worden gebruikt binnen de applicatie en kan worden uitgebreid met navigatie, eigen beans en input parameters. Dan gaan we een reusable task flow publiceren in een ADF Library en hergebruiken in een andere applicatie. Tenslotte laten we een demo zien van WebCenter Services die dus ook task flows als mechanisme gebruiken. We hebben het voornemen om binnen AMIS ook een collectie reusable task flows te gaan ontwikkelen. Deze sessie is daar het startpunt voor.

Hands-on: de bijeenkomst is gericht op hands-on aan de slag gaan met JDeveloper 11g, ADF 11g en met name de task flows. Breng dus een laptop mee waarop JDeveloper 11g is geinstalleerd

(eventueel downloaden van http://www.oracle.com/technology/software/products/jdev/index.html).

Ga naar http://www.forms2future.com/evenementen-archief om je te registreren voor deze bijeenkomst.