Get into the Groove.... Introductie van Groovy 13422386 1019544571447648 7687716130941590224 o1

Get into the Groove…. Introductie van Groovy

AMIS organiseert op maandagavond 26 november van 17.00 tot 21.00 uur een kennissessie over Groovy, want Groovy is HIP!

Groovy is een dynamische programmeertaal, net als bijvoorbeeld Ruby, JavaScript of Scala. Een taal waarin sommige bewerkingen heel eenvoudig geprogrammeerd kunnen – veel eleganter dan in bijvoorbeeld Java. Groovy is geen Java – maar zit wel heel dicht tegen Java aan. Groovy code compileert net als Java code naar Java classes (bytecode) op de JVM. Daarom kan Groovy en Java code tijdens het ontwikkelen door elkaar heen gebruikt worden. Java ontwikkelaars kunnen ook vrij snel met Groovy aan de slag.

Groovy wordt binnen de Oracle stack ondermeer gebruikt in ADF Business Components, voor het definiëren van validaties en afleidingen. Maar de toepassingsmogelijkheden zijn veel groter. Overal waar je Java code schrijft, is er de potentie om met behulp van Groovy dingen dynamischer, eenvoudiger en ook leuker op te lossen. Dus is Groovy een waardevolle tool in de gereedschapskist van iedere ADF- en Java-ontwikkelaar!

Paco van der Linden, werkzaam als Senior ADF Ontwikkelaar bij AMIS, heeft met Groovy een aantal interessante oplossingen ontwikkeld. De kennis en ervaring die hij daarbij met Groovy in combinatie met Java (en ADF) heeft opgedaan, zal hij op maandag 26 november delen in een kennissessie.

Onderwerpen die onder meer aan bod komen – in een sessie die naast presentatie uiteraard veel demonstraties omvat – zijn:

  • Wat is Groovy (korte historie, achtergrond, JVM taal, dynamisch, wie zit er achter – community, bedrijf -, wie gebruikt het/hoe serieus wordt het genomen…)
  • Hoe integreert Groovy met Java (zowel het mixen van Groovy en Java code als het gebruik van Groovy als script-taal)
  • Wat zou je met Groovy kunnen doen/wat voegt het toe aan gewoon Java ontwikkelen (wat zijn de typische use cases)
  • Enkele voorbeelden van usecases waarin Groovy extreem sterk is.

Na de presentatie volgt een Hands On sessie om ook zelf te voelen hoe het is om met Groovy aan de gang te gaan. Mocht je aan dit laatste gedeelte deelnemen, breng daarom vooral jouw eigen laptop mee, zodat je in een voor jou vertrouwde omgeving werkt.

Voorkennis
Enige ervaring met het schijven van Java-code is wel sterk aanbevolen.

Inschrijven? 
Schrijf je hier in

Je bent vanaf 16.30 uur van harte welkom om deze kennissessie bij te wonen. Als altijd zijn de kennissessies, het diner en de drankjes gratis.