Open Brief aan Oracle Professionals – gun jezelf twee dagen kennismaking met je toekomst – op 15 en 16 juni 2017 bij de OGH TechExperience 2017 image 5

Open Brief aan Oracle Professionals – gun jezelf twee dagen kennismaking met je toekomst – op 15 en 16 juni 2017 bij de OGH TechExperience 2017

imageBeste Oracle professional,

Of je nu Oracle Database ontwikkelaar bent, DBA, ADF ontwikkelaar, BI specialist,  of SOA Suite specialist, de nieuwsgierigheid blijft altijd kriebelen. Hoop ik. Je wilt beter worden in je vak, nieuwe dingen leren, minimaal bijblijven en je blijven doorontwikkelen. Het is best lastig om in de hectiek en de druk van je dagelijkse werk daar tijd en ruimte voor te maken. Af en toe een week naar Oracle OpenWorld of een conferentie in een ver oord zou mooi zijn, maar is vast niet zo makkelijk te regelen met je manager, je thuisfront of je boekhouder.

Op 15 en 16 juni 2017 komt die internationale conferentie naar jou toe. Op die dagen vindt in De Rijtuigloods in Amersfoort de Tech Experience conferentie plaats, georganiseerd door OGh. In 90 sessies treden ruim 70 sprekers aan, afkomstig uit Nederland en allerlei buitenlanden. waaronder Oracle ACEs en ACE Directors en enkele aansprekende experts van Oracle Corporation. Heel veel concrete praktijkkennis loopt hier rond. Dit evenement biedt je dus de gelegenheid om in heel korte tijd en heel dicht bij huis over allerlei onderwerpen de breedte en de diepte in te gaan en ook meer te leren over waar je in je dagelijkse praktijk mee bezig bent of tegenaan loopt.

De hoofdthema’s van de conferentie zijn:

  • Database – zowel database administration als database development (SQL, PL/SQL)
  • Engineered Systems
  • Web & Mobile – User eXperience en User Interface development met onder andere ADF, Oracle JET en rich client JavaScript web development frameworks
  • Integratie & API Management– web services, SOA (Suite), BPM (Suite), API management
  • Business Intelligence
  • Middleware Platform (CAF) – WebLogic & JCS

De cloud komt in diverse sessies langs, security en architectuur zijn terugkerende elementen en praktijktoepassingen spelen een grote rol. Daarnaast zijn er in veel sessies demo’s te zien.

De conferentie is kleinschalig, laagdrempelig en intiem genoeg om sprekers en andere deelnemers makkelijk aan te spreken en om tips en oplossingen te vragen en ervaringen uit te wisselen. De sessies gaan veelal de diepte in met sprekers die praktijk-specialist zijn op hun onderwerp. Je kunt in deze twee heel intensieve dagen meer te leren over onderwerpen waar je al in de praktijk mee bezig bent – en horen hoe je peers zaken aanpakken en uitdagingen oplossen. Daarnaast heb je de kans om inspiratie op te doen, een gevoel te krijgen voor toekomstige ontwikkelingen en de kansen die daaruit voortkomen en de kruisbestuiving te ervaren tussen verschillende technologieën.

Ik zou je van harte willen adviseren om jezelf deze twee dagen te gunnen. Om een stap te zetten in je kennis en je bewustzijn van wat er allemaal speelt en aan zit te komen. En om te ervaren hoe het is om met honderden vakgenoten samen te zijn, ervaringen uit te wisselen en plannen te vergelijken. Een internationale conferentie, in je voortuin. Die kans doet zich niet zo vaak voor. Grijp hem dus.

Details over de agenda vind je op https://www.ogh.nl/techex/. Ook vind je informatie over de indrukwekkende line-up aan sprekers en details van de sessies, de locatie en het registratieformulier. De kosten voor twee dagen zijn 475 euro (en 175 euro voor leden van OGh). Twee collega’s kunnen op één inschrijving elk één van de beide dagen bijwonen.

Ik heb in mijn carrière al een flink aantal Oracle conferenties bezocht. En het is soms moeilijk om aan anderen – die er niet waren – uit te leggen wat zo bijzonder en waardevol is aan zo’n evenement. Een paar trefwoorden zijn: energie, enthousiasme, inspiratie, plezier, bevestiging en erkenning, delen, verbinding, expertise, diepgang en de interactie met gelijkgestemde zielen uit allerlei organisaties, landen en culturen. Een internationale conferentie waar de top-specialisten op diverse gebieden aanwezig zijn en direct aanspreekbaar zijn voegt voor mij een belangrijke dimensie toe aan mijn dagelijkse werk. Dat is niet allemaal heel concreet in waarde uit te drukken – maar ik hoop van harte dat je ruimte vindt in je agenda en je budget om op 15 en 16 juni tijdens de Tech Experience 2017 conferentie zelf te ervaren wat ik zo bijzonder en waardevol vind. Mijn collega Job Oprel schreef recent een blog artikel waarin hij ook beschrijft wat de waarde is van deelname aan een conferentie; lees ook zijn verhaal: Why go to a seminar or conference?

NB: ik spreek af en toe Oracle specialisten die eigenlijk vorig jaar wel naar de AMIS25 Beyond the Horizon conferentie hadden willen gaan, maar dachten dat hun manager dat wel niet goed zou vinden. In sommige gevallen hadden ze dat niet eens gevraagd aan de betreffende manager. Om te helpen je manager te overtuigen heb ik een tweede open brief geschreven – aan jouw manager: https://technology.amis.nl/2017/06/02/oproep-aan-managers-van-oracle-professionals-gun-je-team-de-tech-experience-2017-15-16-juni/ . Als jij overtuigd bent, ga dan naar je manager en laat haar of hem desnoods mijn open brief lezen. Je hoort als Oracle professional gewoon dit evenement te bezoeken! Zorg dat je erbij bent.

 

Hartelijke groeten en graag tot 15 en/of 16 juni in Amersfoort.

Lucas Jellema