In een dag bij met ADF 11g – Masterclass ADF 11g Upgrade voor ADF ontwikkelaars

0

Het zal je als ervaren ADF 10g ontwikkelaar niet ontgaan zijn: ADF 11g is inmiddels al enkele maanden productie – door Oracle in oktober gereased als onderdeel van JDeveloper 11g (en de runtime in WebLogic 10.3). Aan ene kant is er veel nieuw in ADF 11g, met ondermeer de ADF Faces Rich Components waarmee een echt gelikte, aantrekkelijke en interactieve Web 2.0 user interface kan worden gerealiseerd en veel verbeteringen op het vlak vooral van declaratief ontwikkelen en reuse van componenten. Productiviteit en rijke(re) functionaliteit zijn twee kern-thema’s voor ADF 11g. Aan de andere is er ook veel hetzelfde gebleven – dezelfde wijze van ontwikkelen, dezelfde ADF Business Components en ADF Data Binding (Model) en in grote lijnen ook dezelfde werkwijze met JSF/ADF Faces.

Om als ervaren ADF 10g ontwikkelaar in een dag up-to-speed te zijn met ADF 11g organiseert AMIS een Masterclass ADF 11g Upgrade. In deze masterclass gaan we in een intensieve dag, met veel demonstraties en toelichting, aan de slag met de nieuwe of sterk veranderde onderdelen van ADF 11g ten opzichte van 10g, voor zover direct relevant voor ontwikkelaars. Als je deze masterclass hebt bijgewoond ben je op de hoogte van wat je zou moeten weten om op een slimme en productieve manier met ADF 11g (en JDeveloper 11g) aan de slag te gaan.

De eerste uitvoering van deze masterclass is op dinsdag 14 april, in Nieuwegein. Op maandag 18 mei wordt deze zelfde masterclass in samenwerking met Oracle Unversitiy als Celebrity Special gehouden in Parijs. Voor beide sessies is de trainer Lucas Jellema.

Update op 27 november 2012: op 21 december 2012 vindt de Kerstspecial van deze Masterclass plaats. Registreren op: http://www.amis.nl/event-inschrijving/?event_id=23.

Onderwerpen die tijdens deze masterclass ter spraken komen:

  1. Aanloop naar ADF 11g, achtergronden en doelstellingen
  2. JDeveloper 11g & WebLogic 10.3
  3. ADF Business Components – meer declaratief, meer model-gestuurdADF Faces RC – Rich Components & Skinning
    herzien
  4. Page Layout – introductie van nieuwe layout containers, inclusief Accordeon, Splitter en Popup
  5. Rich Reuse – Page Templates, Bounded Taskflows
  6. AJAX & Partial Page Refresh – making Web 2.0 work
  7. Data Visualization tags, Drag & Drop, MDS en andere interessante features
  8. Upgrade, Adoptie 11g & Migratie

Alle demonstraties zijn na afloop voor deelnemers beschikbaar.

About Author

Lucas Jellema, active in IT (and with Oracle) since 1994. Oracle ACE Director and Oracle Developer Champion. Solution architect and developer on diverse areas including SQL, JavaScript, Docker, Machine Learning, Java, SOA and microservices, events in various shapes and forms and many other things. Author of the Oracle Press books: Oracle SOA Suite 11g Handbook and Oracle SOA Suite 12c Handbook. Frequent presenter on community events and conferences such as JavaOne, Oracle Code and Oracle OpenWorld.

Comments are closed.