5 november: Masterclass SOA voor Oracle Database Professionals

Saskia van der Maat
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Op maandag 5 november geeft Peter Ebell een één-daagse Masterclass SOA voor Oracle Database Professionals. Deze training wordt gegeven in het kantoor van AMIS in Nieuwegein. Deze Masterclass geeft een overzicht van de belangrijkste concepten binnen SOA. Aan de orde komen Web Services en belangrijke mechanismen zoals XML, XSD, SOAP en WSDL. Tevens wordt de rol van BPEL en de Oracle Service Bus (OSB) beschreven. Vervolgens behandelen we de vele manieren waarop de Oracle SOA Suite – zowel OSB als BPEL – de interactie kan aangaan met de Oracle Database, onder andere door middel van de Database Adapter en de AQ Adapter. Ook de out-of-the-box mogelijkheden van de Oracle Database voor het beschikbaar stellen en aanroepen van web services passeren de revue.

Deze Masterclass is bedoeld voor Oracle Database-Ontwikkelaars en DBA’s die aan de slag zijn, of gewoon meer willen weten, over Service Oriented Architectures (SOA). Dus:

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij voorkennis hebben van SQL en PL/SQL. Daarbij is enige jaren ervaring met Oracle Database-Ontwikkeling of –administratie nuttig, maar niet strikt noodzakelijk.

Tijdens deze Masterclass komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Introductie tot SOA: doelen, concepten, terminologie, acroniemen
 • Grondbeginselen van Web Services (o.a. XML, XSD, WSDL en SOAP)
 • Benaderen van de Oracle Database vanuit de SOA “wereld”
 • SOA concepten toegepast op database applicatie ontwikkelen met PL/SQL
 • Het implementeren van services in de database
 • Aanroepen van externe services vanuit de database
  – Gebruik maken van Java/JEE mogelijkheden
  – Integreren met de SOA wereld
  – Toegang tot Internet bronnen en services

Deze onderwerpen worden behandeld aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden waarin geïntegreerd met de Oracle RDBMS een nieuwe service omgeving wordt gerealiseerd.

Meer informatie over de Masterclass kun je hier vinden.

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, neem dan contact op met AMIS (030-601 6000). Als je wilt deelnemen aan deze Masterclass, schrijf je dan hier in.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Configuration of BAM and BPM for process analytics

Introduction Process analytics is an important part of BPM. Metrics and the analysis of metrics provide valuable information about process execution. This information can be used to optimize business processes. During the process modeling phase, Key Performance Indicators (KPI’s) must be identified and implemented in the process. Monitoring can be […]
%d bloggers like this: