Wat betekent "Wij testen volgens ... " en wat zijn de eigenschappen van een tester en een praktijkvoorbeeld van geautomatiseerd testen met de testsuite van Oracle. 13422386 1019544571447648 7687716130941590224 o1

Wat betekent "Wij testen volgens … " en wat zijn de eigenschappen van een tester en een praktijkvoorbeeld van geautomatiseerd testen met de testsuite van Oracle.

Op donderdag 12 maart zal tijdens de eerste AMIS KC Test worden ingegaan op drie onderwerpen met betrekking tot testen. De titel van het eerste onderwerp is: "Wij testen volgens …….", ISEB, ISTQB, SmarTest, TMap, TMap Next, TMM(I), Testgrip, TestGoal, V2M2 … Er wordt een hele reeks afkortingen gebruikt door testers of door degene die daarvoor door willen gaan, om aan te duiden op welke manier zij werken. In deze presentatie zet Jan Verjaal alle begrippen op een rijtje en vertelt waar zij voor staan. Gaat het om testmanagement, een verbetermethodiek, formele testtechnieken of een certificatie? Na deze presentatie zie je door de bomen het bos weer en je weet waar je wat kunt vinden.

Tijdens de tweede presentatie geeft Vincenzo Frassino zijn visie op de eigenschappen die ontbeerlijk zijn voor een tester. Matthieu de Graaf laat, in de laatste presentatie, aan de hand van een praktijk voorbeeld zien waar je de nieuwe Oracle testsuite onder meer voor kunt gebruiken.

One Response

  1. Jolanda June 2, 2009