Scrum process

(Dutch) AMIS kennissessie Scrum

Datum: dinsdag 3 maart  2009
Tijd: 16:30 tot 21:00, incl. diner
Locatie: AMIS, Edisonbaan 15 in Nieuwegein
Doelgroep: Deze sessie is interessant voor zowel developers, projectmanagers, consultants als sales medewerkers.
Coördinator: Robbrecht van Amerongen

Scrum, Just enough, just in time…

Scrum is een methodiek die ons in staat stelt om snel kwalitatief hoogwaardige software op te leveren; er wordt ontwikkeld en opgeleverd wat volgens de inzichten van vandaag nodig is (in plaats van wat maanden geleden eens is bedacht).

Main stream methodiek

De afgelopen jaren is Scrum de main stream agile methodiek geworden. In bedrijven als Yahoo, Microsoft, Oracle en Google wordt deze methodiek meer en meer standaard. Ook AMIS heeft in de afgelopen jaren gebruik gemaakt van de principes en methoden uit Scrum voor de uitvoering van projecten. Op dit moment wordt het Valued Professionals project volgens deze methodiek uitgevoerd. AMIS gelooft sterk in de toegevoegde waarde van deze methodiek voor haar klanten en medewerkers.

AMIS Kennissessie Scrum

In het AMIS KC Scrum wordt ingegaan op de achtergrond van deze methodiek. Hierbij komen onder andere de volgende zaken aan bod: stand up meeting, planning meeting, scrum team, agile estimating, velocity en team productivity, rollen binnen scrum team, product backlog, scrum board, … Naast een theoretisch gedeelte wordt er in dit KC ook praktische ervaring opgedaan in de vorm van het Scrum Game. Dit is een praktische oefening die in 1,5 uur de principes van scrum in de praktijk worden gebracht. In de huidige wereld met toenemende dynamiek, onzekerheid en vraag naar korte time-to-market kan je met een traditionele lineaire (waterval) aanpak niet meer de diensten leveren die onze klanten vragen.
Deze lineaire methode heeft zich in veel projecten bewezen als een inefficiënte en frustrerende projectaanpak (voor zowel klant als leverancier).

Het toepassen van Scrum heeft de volgende voordelen:
-       Meer focus op zaken die echt belangrijk zijn.
-       Sneller time to market.
-       Meer kwaliteit.
-       Meer productiviteit.
-       Betere samenwerking in teams.
-       Betere samenwerking met opdrachtgever.
-       Overzichtelijke project rapportages.

Dit KC zal een open en vrij karakter hebben en is toegankelijk voor AMIS medewerkers en externe geïnteresseerden. Er is voldoende ruimte voor discussie, uitwisselen van ervaringen en ontdekken van best practices. Je bent welkom om mee te doen aan de discussie. Het KC is gericht op een publiek met (weinig) beginnende ervaring en kennis van Scrum en Agile en zich graag hier verder in wil verdiepen.

Je bent van harte welkom om deze kennissessie bij te wonen. Als altijd zijn de kennissessie, het diner en verfrissingen kosteloos. Wil jij je hieronder aanmelden, zodat we rekening kunnen houden met je komst?