AMIS Query 18 Mei - Een Terugblik op Hotsos 2009 tools 15649 6401

AMIS Query 18 Mei – Een Terugblik op Hotsos 2009

Begin maart 2009 werd in Irving, Texas, het internationale Oracle Performance Symposium Hotsos gehouden. Ook dit jaar stond het symposium garant voor inhoudelijke hoogstaande presentaties en discussies over performance. Vier Nederlanders, Jeroen Evers (Fameus), Toon Koppelaars (RuleGen), Gerwin Hendriksen (AMIS) en Marco Gralike (AMIS), hadden het genoegen om ter plekke te zijn en in de gelegenheid om al deze, over de aanwezigen uitgestorte (Oracle) performance verbeterende informatie, in zich op te nemen. Dit jaar was het Symposium sowieso bijzonder vanwege de 2 presentaties van Chris Date en een volledige in-depth training dag met Jonathan Lewis.
De AMIS Query “Een terugblik op Hotsos 2009”, op 18 mei aanstaande, zal een terugblik geven over het Hotsos Symposium van dit jaar en in gaan op vier, door de presentatoren, uitgekozen presentaties, onderwerpen, die op het Hotsos Symposium werden gegeven en die door ons Nederlanders als opmerkelijk werden ondervonden en/of een erg interessant onderwerp is om (ook) over te presenteren.
Jeroen Evers, een van de weinige Oracle Certified Masters in Nederland en OakTable lid, zal inhoud geven op deze avond aan de door hem bijgewoonde presentatie van Amit Poddar over “One Pass Distinct Sampling”. Een pittig onderwerp. Het is echter aan Jeroen toevertrouwd dat hij ons, netzo als in zijn dagelijkse werkzaamheden, een helder beeld kan schetsen m.b.t. de “in’s and out’s” over dit onderwerp.
Toon Koppelaars, zelf dit jaar ook weer presentator op Hotsos, mede auteur van het door velen geroemde boek “Applied Mathematics for Database Professionals” en OakTable lid, gaat deze avond presenteren over zijn visie t.a.v. de presentatie van “Using the PL/SQL Hierarchical Performance Profiler” van Bryn LLewellyn (Oracle) over een van de nieuwe performance profiler tools van de firma Oracle.
Gerwin Hendriksen, Principal Database Consultant en een van de Expertise Managers van AMIS, zal in de rebound, zijn presentatie “Practical Use of Method GAPP to Find Performance Bottlenecks for Business Processes in Complex Architectures” ten gehore geven. Dit jaar werd Gerwin voor de 2e maal gevraagd om te presenteren op Hotsos, maar door het ter plekke kapot gaan van hardware, was hij niet instaat om zijn presentatie kracht bij te zetten en in kleur en geur uit de doeken te doen. Nu eenmalig op herhaling.
Marco Gralike, AMIS, Principal Database Consultant en Oracle ACE voor het specialisme Oracle XMLDB, zal deze avond verhalen over het Symposium zelf door middel van een korte introductie over het fenomeen “Hotsos” en, later op de dag, over Christian Antognini’s presentatie over “Bloom Filters”.
Zie voor meer informatie over de Hotsos sprekers en de gegeven presentaties: Hotsos 2009
Zoals altijd is iedereen van harte uitgenodigd om gratis de AMIS Query “Een terugblik op Hotsos” bij te wonen en aan het begin van de avond zal er eten aanwezig zijn om het navolgende performance presentatie geweld snel en stabiel te kunnen doorstaan.
Schrijf je in via de: AMIS Activiteiten pagina.

Marco

One Response

  1. Christian Antognini April 23, 2009