Kom op donderdag 2 oktober naar de sessie : Verslag van Oracle Open World 13422386 1019544571447648 7687716130941590224 o1

Kom op donderdag 2 oktober naar de sessie : Verslag van Oracle Open World

Zoals je wellicht hebt gemerkt was afgelopen week in San Francisco de Oracle Open World conferentie. Via deze blog hebben we al over allerlei ontwikkelingen op hoofdlijnen iets verteld. Aanstaande donderdag 2 oktober gaan we in veel meer detail vertellen over onze week op OOW. Dit is je kans om in drie uur te worden bijgepraat over de conferentie, een aantal demo’s te zien en met ons team van OOW-gangers in discussie te gaan. De sessie opent vanaf 16.15 uur en vindt plaats in ons kantoor in Nieuwegein. Toegang is uiteraard gratis. Zie link naar sesssie registratie – voor meer details en om je aan te melden voor deze sessie.

De komende maanden vinden bij AMIS “in depth”  masterclass KC bijeenkomsten plaats met daarin gelegenheid ook zelf aan de slag te gaan met de nieuwe tools en trucs die we introduceren en veelal ook demonstreren.

Onderwerpen die je kunt verwachten:

* Oracle en Cloud Computing – databases en application servers laten hosten door Amazon
* De Database Machine – een revolutie die het doen van queries enorm doet versnellen
* JDeveloper 11g/ADF 11g – eindelijke productie, en hoe nu verder?
* XML DB – toepassingen, verbeteringen en de toekomst
* Oracle Applications roadmap – over EBS 12.1, Fusion Applications en de industrie-specifieke functionaliteit
* SOA – over de integratie van de BEA producten, de strategie voor Fusion Middleware 11g, het belang van Events en de noodzaak van Governance voor successvolle SOA implementatie
* BPM – Business Process Management – over Modelleren, Workflow implementatie
* het alom aanwezige Grid – hoe Oracle Coherence vrijwel alle Oracle Middleware producten schaalbaarder en higher available maakt
* Application Express – de gestage opkomst van APEX zet door, over nieuwe functionaliteit en strategische positionering
* Availability en Perfomance – op diverse niveaus van de infrastructuur, database en middleware spelen complexe uitdagingen op het vlak van beschikbaarheid en performance; Oracle komt voortdurend met nieuwe functionaliteit en tooling om de uitdagingen het hoofd te bieden (caches, grid, RAC, fail over, JRockit) en ook worden design patterns ontwikkeld voor architecturen die uitkomst bieden. Als het dan toch misgaat zijn er verschillende geavanceerde methoden om de problemen in kaart te brengen en gericht op te lossen.
* Oracle Beehive – na Oracle Office, InterOffice en Collaboration Suite gaat Oracle het nog een keer proberen. Lukt het dit keer wel?
* klassieke Oracle Develoipment tools – nieuws over Forms, Reports, Designer?
* Enterprise 2.0 – wat is het nieuws over de Portal strategie? Hoe worden collaboration, social networking, content management en commuicatie geintegreerd?
* Grid 2.0 – RAC the next step (11gR2)

 

We hopen dat je er bij kunt en wilt zijn.

 

One Response

  1. Erik Soeteman September 29, 2008