Continuous delivery Maturity model

Continuous Delivery Maturity Model – Nederlandse versie

De methoden en technieken voor Continuous Delivery winnen steeds meer aan belangstelling. Deze aanpak blijkt vaak de succesvolle strategie achter het realiseren van echte “business agility”. Veel organisaties weten heel goed waarom Continuous Delivery belangrijk is, maar worstelen met de vraag “hoe doe je dit dan?”. Hoe start je met Continuous Delivery en hoe zorg je voor een blijvend resultaat? Het Continuous Delivery Maturity Model helpt bij het aanbrengen van structuur en verkrijgen van begrip in de kernaspecten van het invoeren van Continuous Delivery in uw organisatie.

Download hier de volledige versie van het Continuous delivery Maturity model – Nederlandse versie document.

Waarom een Continuous Delivery Maturity Model?

Continuous Delivery gaat om het verkrijgen van het overzicht van alle aspecten die betrokken zijn bij het ontwikkelen en releasen van software. Voor organisaties van enige omvang is dit een proces met een groot aantal stappen en activiteiten. Het volledige proces van het ontwikkelen en releasen van software is vaak een langdurig en complex proces waarbij een groot aantal experts en afdelingen zijn betrokken die moeten samenwerken om een groot aantal obstakels te overwinnen. Dit kan leiden tot een onbeheersbare hoeveelheid activiteiten die nodig zijn voor de invoering. Veelgehoorde vragen zijn: waar moeten we starten, moeten we alles doen of kunnen we zaken achterwegen laten en welke zaken geven het snelste resultaat?
Het Continuous Delivery Maturity model geeft antwoord op deze vragen. Het biedt houvast en geeft structuur aan de invoering van Continuous Delivery en de onderliggende componenten. Het model is ontwikkeld door Andreas Rehn, Tobias Palmborg en Patrik Boström en is gebaseerd op een groot aantal artikelen en blogs over dit onderwerp, het boek “Continuous Delivery” van Jez Humble & David Farley, de whitepaper Enterprise Continuous Delivery Model en een schat aan persoonlijke ervaring. Dit model richt zich op een bredere invoering van continuous delivery die verder gaat dan “automation” en alle aspecten belicht die nodig zijn voor het invoeren van Continuous Delivery in iedere organisatie.

 

Continuous delivery Maturity model

Continuous delivery Maturity model