Masterclass Advanced Oracle SQL – vrijdag 14 oktober 2011

0

Aanstaande vrijdag geef ik voor de derde keer de Masterclass Advanced Oracle SQL. Deze MC gaat over SQL – dat zal duidelijk zijn. We gaan de mogelijkheden van SQL in de Oracle Database verkennen. Van voor naar achter en tot in de diepte. Want SQL is veelzijdig – en veelzijdiger dan de meeste zelfs ervaren database ontwikkelaars en DBAs zich realiseren. Mijn doel met deze MC is om deelnemers te laten zien wat er met SQL mogelijk is en vooral waar SQL een krachtiger en eleganter alternatief is voor PL/SQL of andere applicatie code (Java, .Net, PHP etc.). Als het kan in SQL, kan het zelden beter op een andere manier.

Een paar van de onderwerpen die we bespreken:

  • inline views and query refactoring
  • scalar subquery
  • recursive querying (betere aanduiding van hierarchical queries)
  • rollup, pivot and unpivot
  • (new) outer join syntax and partition outer join
  • analytical functions (of course), primarily lead and lag
  • Flasback Versions (in addition to Flashback Query)
  • Regular Expressions

Daarnaast is er ook nog wel wat gelegenheid om een paar van de highlights en toekomstige ontwikkelingen rondom de database, SQL en NoSQL van de vorige week gehouden Oracle Open World conferentie te bespreken.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze Masterclass. Ben je een ervaren Oracle ontwikkelaar of DBA en wil je wel eens zien wat er dan nog meer allemaal kan met SQL dan je al weet? Meld je dan aan via http://www.amis.nl/amis-masterclasses/advanced-oracle-sql-masterclass

(NB: deelname kost 595 euro; er zijn verschillende kortingsregelingen)

Zie voor een korte overzicht van de vorige uitvoering van deze MC – en de bijbehorende sources – dit artikeltje: https://technology.amis.nl/blog/11847/masterclass-advanced-sql-entertaining-and-intensive.

About Author

Lucas Jellema, active in IT (and with Oracle) since 1994. Oracle ACE Director and Oracle Developer Champion. Solution architect and developer on diverse areas including SQL, JavaScript, Docker, Machine Learning, Java, SOA and microservices, events in various shapes and forms and many other things. Author of the Oracle Press books: Oracle SOA Suite 11g Handbook and Oracle SOA Suite 12c Handbook. Frequent presenter on community events and conferences such as JavaOne, Oracle Code and Oracle OpenWorld.

Comments are closed.