AMIS Query – 22/5/2007: Integration between Oracle Forms and HTML Web Applications (e.g. ADF)

0

Tuesday, May 22nd, AMIS hosts another very interesting AMIS Query event: Wilfred van der Deijl (Eurotransplant) will demonstrate his ingenious method of integrating Oracle Forms (web forms) with HTML applications, for example based on Java technology such as ADF. After this demonstration, participants will have the opportunity to try it all out in a hands-on workshop. The session takes place in the AMIS office in Nieuwegein, The Netherlands, and will be in Dutch. During the ODTUG 2007 Kaleidoscope conference in Daytona Beach, Fl., Wilfred will do his presentation/demonstration again.

De presentatie is op tenminste twee niveaus interessant:

  • De mogelijkheden die ontstaan om bestaande WebForms applicaties te combineren met nieuw gebouwde Java Web Applicaties. Dit geeft applicaties en organisaties gelegenheid om bestaande investeringen te behouden maar wel nieuwe technologie toe te passen. Hoe dat qua functionaliteit en look & feel uitpakt is ook erg interessant.
  • De technische implementatie van zijn werkwijze is zachtgezegd vernuftig. De interactie tussen Forms (PJC), Applet, HTML, JavaScript en Java WebApplicatie is tamelijk geavanceerd maar wel rechttoerechtaan om toe te passen.  De communicatie van een Applet met de HTML pagina en andersom is trouwens algemeen toepasbaar, niet alleen voor WebForms.

Wilfred zal zijn aanpak toelichten en demonstreren. Daarna hebben we de gelegenheid er ook zelf mee aan de slag te gaan in een hands-on workshop.

Iedereen die een achtergrond heeft met Forms en de overstap naar (Java) Web Technologie heeft gemaakt of overweegt zou eigenlijk interesse moeten hebben in deze AMIS Query.

Om je aan te melden, ga naar: http://www.amis.nl/activiteiten.php?id=439.

About Author

Lucas Jellema, active in IT (and with Oracle) since 1994. Oracle ACE Director and Oracle Developer Champion. Solution architect and developer on diverse areas including SQL, JavaScript, Kubernetes & Docker, Machine Learning, Java, SOA and microservices, events in various shapes and forms and many other things. Author of the Oracle Press book Oracle SOA Suite 12c Handbook. Frequent presenter on user groups and community events and conferences such as JavaOne, Oracle Code, CodeOne, NLJUG JFall and Oracle OpenWorld.

Comments are closed.