ADF Faces – Heeft Java dan eindelijk zijn Oracle Forms (deel 2)?

0

In een serie van drie artikelen lopen we door de wereld van Java Server Faces. Het vorige deel gaf een introductie op de basis elementen binnen de JSF standaard. Het volgende deel gaat in op andere JSF componenten libraries zoals Apache MyFaces en ICEFaces, het combineren van verschillende libraries en de ontwikkeling van eigen JSF componenten. In deze aflevering kijken we naar de Oracle JSF implementatie: ADF Faces. We kijken ondermeer naar de ingebouwde AJAX faciliteiten van ADF Faces. Ook bespreken we de data-binding faciliteiten van ADF Faces. Als IDE maken we gebruik van Oracle JDeveloper 10.1.3.2. Hoewel enige Java achtergrond nuttig is, zijn de artikelen toegankelijk voor alle Oracle ontwikkelaars.

 

Share.

About Author

Lucas Jellema, active in IT (and with Oracle) since 1994. Oracle ACE Director for Fusion Middleware. Consultant, trainer and instructor on diverse areas including Oracle Database (SQL & PLSQL), Service Oriented Architecture, BPM, ADF, Java in various shapes and forms and many other things. Author of the Oracle Press book: Oracle SOA Suite 11g Handbook. Frequent presenter on conferences such as JavaOne, Oracle OpenWorld, ODTUG Kaleidoscope, Devoxx and OBUG. Presenter for Oracle University Celebrity specials.

Comments are closed.