Comments on: Increase the session timeout of Oracle BPM Worklist app http://technology.amis.nl/2011/10/18/increase-the-timeout-of-oracle-bpm-worklist-app/ Friends of Oracle and Java Sat, 22 Nov 2014 15:34:11 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0.1 By: Emiel Paasschens http://technology.amis.nl/2011/10/18/increase-the-timeout-of-oracle-bpm-worklist-app/#comment-6898 Sat, 21 Jan 2012 15:33:18 +0000 http://technology.amis.nl/blog/?p=13768#comment-6898 @Sudipto I just read your problem and notice you already solved it yourself. Thanks for sharing your solution!  It can help others having the same problem.

]]>
By: Sudipto http://technology.amis.nl/2011/10/18/increase-the-timeout-of-oracle-bpm-worklist-app/#comment-6897 Thu, 19 Jan 2012 22:57:46 +0000 http://technology.amis.nl/blog/?p=13768#comment-6897 I got this resolved. Added a different variable for the weblogic.xml timeout and teh web.xml timeout (Btw the digits after the timeout props are not needed if you donot need too many variables).
 
Also My config root was pointing to the wrong war. I changed it to point to a correct .war (relative location can be used too) & it worked just fine after that !
Thanks
 

]]>
By: Sudipto http://technology.amis.nl/2011/10/18/increase-the-timeout-of-oracle-bpm-worklist-app/#comment-6896 Wed, 18 Jan 2012 22:15:48 +0000 http://technology.amis.nl/blog/?p=13768#comment-6896 Thanks Emiel . Was a very useful post.
Though I faced one tiny issue here.
My Plan.xml gets updated to use the “SessionDescriptor_timeoutSecs_xxxxxxxxxxxxxx” for weblogic.xml [which is expected in seconds]
I cannot create a new one (since for web.xml its expected in mins) – the weblogic console shows me some weird error while updating the deployment .. a NPE due to inablity to load the Plan.
As a result I am having to use the same parameter for both web.xml and weblogic.xml  , which is resulting in a very high value of system timeout !!
A lower value for the param is resulting ina  low value for SystemTimeout property on the Configurations tab of the WAR (probably coming from weblogic.xml) which is causing timeout again !!
 
Please help.
 

]]>